• Consulta les formacions i serveis que oferim

  • Recolzem la VAGA FEMINISTA. Ens aturem!

  • ARA Activa’t no s’atura!

  • El projecte ARA ACTIVA’T segueix en marxa

Aquest passat mes de juliol vam tenir la sort de comptar amb l’Anna Pont, una professora de secundària de Llengua i Literatura Castellana vinguda des de Girona, que volia passar uns dies de vacances a L’Hospitalet i amb un objectiu principal: dedicar part del seu temps a realitzar un voluntariat en una associació.

Per casualitat, es va apropar a ARA i aprofitant els coneixements de l’Anna respecte de la llengua castellana,  en un curt espai de temps vam idear un curset adequat a alguna de les persones usuàries d’ARA ACTIVA’T. Això va donar lloc a un petit taller d’ “Aprenentatge de Llengua Castellana enfocat a la Recerca de Feina”.


Hi ha un grup no gaire nombrós de persones, sobretot dones immigrades, que en saben parlar molt poc la llengua castellana i tenen un coneixement nul de la llengua catalana. Majoritàriament, en el moment que aquestes dones van arribar al nostre país no es van engegar a parlar la nostra llengua, pel fet que les seves parelles respectives eren les que portaven el sou a casa, i elles es dedicaven només a administra-ho i a tenir cura dels/de les fills/es, aprenent tant sols aquelles paraules més bàsiques i més quotidianes que els hi podia servir en el seu dia a dia.

Amb tot el que ha generat la nova situació econòmica en el nostre país i la pujada de l’atur, sobretot al sector de la construcció, aquestes famílies s’han vist en l’obligació de canviar la seva estructuració familiar per tal que, tant l’home com la dona surtin a la recerca d’una feina, potenciant la vàlua de tots els membres actius dins la família. Però, moltes d’aquestes dones no coneixen el vocabulari relacionat amb tot allò que té a veure amb el món laboral, ja sigui interpretar una oferta laboral, contestar a les preguntes típiques d’una entrevista de treball... Així doncs, l’objectiu principal d’aquest curset, ha estat el de ensenyar el vocabulari més habitual que es fa servir en aquest àmbit, per tal que puguin desenvolupar-se millor a l’hora de estar immerses en el procés de recerca de feina.
El resultat ha estat molt positiu ja que han assistit a les classes amb molta il·lusió i molta implicació
.

Més en aquesta categoria: Jornada vivencial: Gaudeix-te!!! »

Aquest lloc web només utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recava ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a ASSOCIACIÓ ARA, que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació.